П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЕксперти перелічили ягоди, вирощування яких приносить високий прибуток

Експерти перелічили ягоди, вирощування яких приносить високий прибуток

Этот материал также доступен на русском языке
Ягідний та плодоовочевий бізнес набуває популярності в Україні. Методом проб, невдач та успіхів українські виробники отримують сертифікати, організовують переробку та доопрацювання, виходять на експортні ринки.

Цей напрям цікавий і тим, що тут можуть працювати як великі компанії, так і малі фермери. Втім, задля досягнення успіху слід враховувати тенденції на ринку.

Серед ягід особливо популярні малина та смородина, а серед кісточкових – деякі сорти слив та вишні. Але як вишню, так і малину найвигідніше вирощувати для заморожування.

А щодо слив, то популярнішими є сорти округлої форми, а ось на так звану “угорку” попит низький.

– Смородину свого часу багато корчували, і зараз цього продукту бракує на ринку. Малина була і буде вигідною, особливо зараз, коли є заморозка. Але слід робити ставку на рентабельні сорти. Ще можна розвивати такі нішеві продукти, як журавлина, актинідія, жимолість, але їх дуже мало, а втім вони годяться для маленьких фермерів, – зазначає Володимир Воєводін, експерт компанії BASF, екс-глава Державного комітету України із земельних ресурсів.

Нагадаємо, експорт ягід активно розвивається. США та Канада є найбільшими світовими імпортерами замороженої малини. У жовтні українським виробникам уперше вдалося потрапити на ці ринки. Вихід на пряме постачання замороженої малини до країн з високим рівнем імпортних цін на цю ягоду є важливим кроком для подальшого розвитку ягідного бізнесу в Україні.

Читайте також:

Джерело: agronews.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні