Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілля"Фортеця Хаджибей", фільм Одеської кіностудії сьогодні на ТБ

“Фортеця Хаджибей”, фільм Одеської кіностудії сьогодні на ТБ

Этот материал также доступен на русском языке
5 грудня о 22:50 в ефірі телеканалу "1+1" відбудеться телепрем'єра історичного фільму "Фортеця Хаджибей", знятого на Одеській кіностудії.

Події в історичному фільмі розгортаються у XVIII столітті під час війни між Османською та Російською імперіями.
Задунайські козаки виступали союзниками османів, і одного разу їм до рук потрапляє важлива військова інформація. Завдання доставити листа доручають козаку Андрію, але раптово фортецю захоплює ворог. Щоб виконати це завдання, Андрій заручається підтримкою грузинського мандрівника Йорама.

“Фортеця Хаджибей” – кінострічка для сімейного перегляду про дружбу і любов, боротьбу добра і зла, шляхетність і підступ.

Локаціями для зйомок картини стали Білгород-Дністровська фортеця, павільйони Одеської кіностудії, виноградники Шабо і береги моря та Дунаю. Для зйомок залучали каскадерів козацького кінного театру Запоріжжя, які навчали акторів верхової їзди, фехтування та бойової хореографії, яку розробляли індивідуально для конкретного персонажа. У масових сценах було залучено понад 100 акторів.

Виробництвом фільму займалася Одеська кіностудія за підтримки Державного агентства України з кіно. Партнери – Georgian International Film (Грузія), AISI film (Туреччина), Національна кіностудія ім. Довженка (Україна), Тернопільська кінокомісія (Україна) та кінокомпанія “ІнсайтМедіа” (Україна).

Головні ролі у фільмі зіграли Олександр Соколов, Дерен Талу, Іраклій Маруашвілі, Катерина Шевченко, Юрдаєр Окур, Олег Симоненко та інші актори. Режисер-постановник фільму – Костянтин Коновалов. Автори сценарію – Євген Тимошенко та Костянтин Коновалов. Оператор-постановник – Володимир Гуєвський.

 

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні