Про це повідомляє winencsy.com.
Petit Manseng – білий сорт винограду, з якого виробляють вино найвищої якості серед усіх сортів винограду сімейства Мансенг. Свою назву він отримав через дрібні ягід та низьку врожайність, і зазвичай з нього виготовляють вина пізнього збору замість ботритизованих. В основному висаджується на південному заході Франції і зараз стає все більш популярним у Сполучених Штатах та Австралії.
Liliorila – це сорт, створений П’єром Марселем Дюркетті у Бордо у 1956 році. Це помісь бароко та шардоне, а на півдні Франції посаджено лише кілька гектарів. З нього виробляють вино з гарним смаком та структурою з інтенсивним фруктовим ароматом, хоча воно напівсолодке та має 10-11,5% оборотів. Це виноград для солодкого ботритизованого вина.
Можливо, через зміну клімату ці сорти найближчим часом з’являться і в Україні, і наші винороби зможуть створювати більше солодких вин.
Читайте також: