Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниСтало відомо, скільки 60-річних українців залишаться без пенсії

Стало відомо, скільки 60-річних українців залишаться без пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
У омбудсвумен Людмили Денисової підрахували кількість пенсіонерів, які у 60 років не матимуть страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію.

Так, до 2028 року, коли для виходу на пенсію за віком у 60 років страховий стаж має становити не менше 35 років, близько 45 відсотків українців не зможуть вийти на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, що у 2022 році на заслужений відпочинок можуть йти 60-річні українці, страховий стаж яких становить не менше 29 років.

Про це заявила українська омбудсвумен Людмила Денисова, яка зазначила, що кожен п’ятий працівник в Україні “зайнятий у неформальному секторі праці та, як наслідок, позбавляється права на соціальний захист та пенсійне забезпечення”.

За словами Денисової, щоб сумні прогнози не справдилися, людям щодня слід роз’яснювати наслідки неофіційного працевлаштування.

Ті українці, які до 65-річного віку матимуть менше ніж 15 років страхового стажу, можуть розраховувати хіба що на виплати у розмірі прожиткового мінімуму для тих, хто втратив працездатність.

З 1 грудня він збільшився з 1854 до 1934 гривень.

Нагадаємо, що в Україні разом із солідарною хочуть запровадити і накопичувальну пенсійну систему. Кошти, накопичені майбутнім пенсіонером, будуть вважатися його власністю, яку можна залишити у спадок.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні