П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні вводять в обіг нові 5 і 10 гривень: який вигляд...

В Україні вводять в обіг нові 5 і 10 гривень: який вигляд мають монети?

Этот материал также доступен на русском языке
Нацбанк з 1 грудня ввів в обіг три пам'ятні монети – «Гарнізонний храм святих апостолів Петра та Павла» номіналом 5 грн, а також «Збройні Сили України» та «Сухопутні війська Збройних Сил України» номіналом 10 грн.

Перша присвячена одній із визначних пам’яток міста Львова, – повідомляє прес-служба НБУ.

 

Монету «Гарнізонний храм святих апостолів Петра та Павла» виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – «спеціальний анциркулейтед», маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм, тираж – 35 тисяч штук. Група монети – рифлена.

Пам’ятна монета «Збройні Сили України», номіналом 10 гривень спеціального випуску, присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності; забезпечення стримування та відсічі збройної агресії проти України, охорони повітряного простору держави та підводного простору в межах територіального моря України, а також завдання щодо участі у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

 

Пам’ятна монета спеціального випуску «Сухопутні війська Збройних Сил України», яка продовжує серію «Збройні Сили України» номіналом 10 гривень, присвячена військам, які є основою та головним носієм бойової могутності Збройних Сил України.

 

На реверсі монети зображено українського воїна зі зброєю (ліворуч) та розміщено стилізовану композицію: на тлі камуфляжу військова техніка; на дзеркальному фоні написи: СУХОПУТНІ ВІЙСЬКОВІ ЗСУ (півколо справа).

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні