П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна отримає 200 млн євро на оновлення громадського транспорту у 18 містах

Україна отримає 200 млн євро на оновлення громадського транспорту у 18 містах

Этот материал также доступен на русском языке
У рамках програми "Міський громадський транспорт України II" буде залучено 200 млн. євро кредиту від Європейського інвестиційного банку для оновлення парку громадського транспорту у 18 містах.

На ці кошти будуть придбані нові автобуси, тролейбуси, трамваї та вагони метро. Про це повідомили на урядовому порталі.

У рамках проекту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи у Черкасах, Білій Церкві, Кам’янському, Дніпрі, Львові, Кременчуці та Запоріжжі.

Кошти для закупівлі рухомого складу міського громадського транспорту будуть розподілені між Сіверодонецьком, Вінницею, Ужгородом, Черкасами, Кременчуком, Білою Церквою, Мелітополем, Кам’янським, Хмельницьким, Тернополем, Кривим Рогом, Дніпром, Луцьком, Запоріжжям, Львовом, Полтавою, Одесою, Чернівцями.

Підписання перших контрактів на постачання нового екологічно безпечного громадського транспорту очікується вже у першій половині 2022 року.

Для цього потрібно, щоб Верховна Рада до кінця 2021 року ратифікувала фінансову угоду щодо цієї програми.

 

Угоду подано до парламенту 18 листопада.

Проект “Міський громадський транспорт України II” є продовженням спільного з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку проекту “Міський громадський транспорт України І”, який з травня 2017 року вже реалізується у Києві, Харкові, Луцьку, Одесі, Львові, Запоріжжі, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі та Чернігові.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні