Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини2022 року з бюджету виділять 20 млрд гривень для купівлі житла: хто...

2022 року з бюджету виділять 20 млрд гривень для купівлі житла: хто отримає квартири?

Этот материал также доступен на русском языке
Наступного року в уряді планують закрити питання з житлом для учасників бойових дій. Для цього з держбюджету буде виділено 20 млрд гривень.

Про це Денис Шмигаль повідомив на прес-конференції під час свого останнього візиту до Луганської області. Питання порушується уже неодноразово. Також депутати Верховної Ради кілька разів переглядали бюджет на житло. Спочатку було вирішено і затверджено витратити 20 млн., потім суму збільшили до 5,5 млрд. гривень, тепер до 20 млрд.

Кого забезпечать житлом у першу чергу

На сьогодні близько 4 тисяч сімей уже кілька років стоять у черзі на отримання житла. Це сім’ї ветеранів АТО/ООС, які належать до категорії внутрішньо переміщених осіб.

Українська фінансова житлова компанія має розпочати роботу наприкінці 2021 року. Уряд країни особисто контролюватиме виконання програми.

У чому полягатиме робота фінансової компанії? По-перше, вона повинна правильно акумулювати виділені гроші та розпорядиться ними так, щоб отримали ключі від квартир:

  • бюджетники;
  • сім’ї загиблих військових та захисників цілісності України;
  • лікарі;
  • військовики.

При цьому відкладати з видачею ключів сім’ям не будуть. Планується, що у новому 2022 році заселятимуть людей у ​​швидких темпах. Проблема житла для ВПО стоїть дуже гостро. Головним завданням у найближчому майбутньому є її вирішення. Це питання буде закрито протягом року. Сім’ї будуть розселені по 11 регіонах.

Гроші у бюджеті є, їх уже виділили. Тепер важливо грамотно запустити розроблену програму та розселити 4000 українських сімей.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні