Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКалендар робіт городника у грудні: що потрібно встигнути зробити?

Календар робіт городника у грудні: що потрібно встигнути зробити?

Этот материал также доступен на русском языке
У грудні - одному зі спокійних місяців у році городникові варто зайнятися плануванням майбутніх посадок з урахуванням усіх правил сівозміни.

Грудневі роботи на городі – це насамперед зусилля щодо максимального затримання снігу на грядках. Особливо це важливо, якщо ви посіяли «під зиму» різні культурні та овочеві рослини (моркву, редис, кріп, петрушку та інші).

Пройдіться по своїх грядках, відзначте собі, на які з них у наступному сезоні потрібно внести добрива. Розплануйте ділянки, де і що ви сіятимете і саджатимете навесні. Якщо у вас на ділянці теплиця, посійте в ній зелені вітамінні рослини: петрушку, цибулю, селеру, кріп та інші улюблені вами та вашими близькими «зелені вітаміни».

Визначтеся з місцем, куди складатимете деревну золу, пташиний послід, яєчну шкаралупу та іншу корисну органіку, яка накопичуватиметься в зимовий період.

 

 

Огляньте насіння, що залишилося від минулого городнього сезону, відсортуйте його, складіть список відсутнього. Якщо у вас передбачені бочки для води, потрібно злити всю рідину.

Заберіть у сухе місце добрива та засоби обробки рослин від шкідників та хвороб, щоб уникнути їх змокріння. Якщо ви користуєтеся системою краплинного поливання, промийте всі лінії, змотайте їх і сховайте в сарай.

Подбайте про компостну яму (купу): складайте в неї листя, а по завершенні закладання органічних залишків накрийте землею, а зверху поліетиленовою плівкою, щоб уникнути промерзання компосту. Внесіть на грядки вапно.

 

Роботи на городі у грудні переносяться на підвіконня, де можна влаштувати справжній міні-город. Так звана міні-зелень (це крес-салат, міні-буряк, мангольд і петрушка, виведені спеціально для підвіконь, вони виростають невеликими) чудово буде рости і без землі. Насіння сіється на мокру марлю, а за кілька тижнів зрізають зелень просто в салатницю.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні