Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді уточнили, хто 2022 року залишиться без пенсії

У Пенсійному фонді уточнили, хто 2022 року залишиться без пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році набирають чинності нові вимоги для виходу на заслужений відпочинок. Основний акцент – не на вік, а на страховий стаж.

Так, для того, щоб вийти на пенсію в належні законом 60 років, потрібно буде мати вже не 28 років стажу, як цього року, а 29. Причому йдеться саме про страховий стаж – час роботи, протягом якого із зарплати регулярно відраховувалися внески до Пенсійного фонду. А сьогодні, на жаль, далеко не всі українці можуть похвалитися, що отримували офіційну зарплатню. Таким чином, у 2022 році вчасно вийти на пенсію зможуть лише ті громадяни, у яких на момент досягнення ними 60-річного віку набереться щонайменше 29 легально відпрацьованих років. Цього ж року зможуть вийти на пенсію 63-річні українці, яким свого часу не вистачило страхового стажу, щоб вирушити на заслужений відпочинок як належить, у 60. Вийти на пенсію у 63 у 2022 році зможуть громадяни, які нагромадили від 19 до 29 років страхового стажу.

А для тих, хто не зуміє накопичити до 63 років та 19 років стажу, доведеться розраховувати на пенсію лише у 65 років. Ті українці, які до 65 років не наберуть і 15 років страхового стажу, на пенсію взагалі можуть не розраховувати. Вони зможуть отримувати соціальну допомогу, максимальний розмір якої дорівнює прожитковому мінімуму.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні