Новини

Названо 5 продуктів, які сприяють загусанню крові

Мільйони людей стикаються із проблемою загусання крові (порушення її нормального скипання). Причин може бути безліч. Деякі можна легко скоригувати, скоротивши споживання певних продуктів.

 

Картопля

У картоплі міститься велика кількість крохмалю, що безпосередньо впливає на загусання крові. Особливо небезпечна для здоров’я серцево-судинної системи смажена картопля, оскільки до ударної дози крохмалю додаються ще й жири. Геть відмовлятися від картоплі не варто. Просто слід їсти її у вареному вигляді і не щодня.

 

Банани

Ці солодкі поживні фрукти містять багато цукру та калію, які в надлишку можуть стати причиною загусання крові. Фруктоза в бананах швидко переробляється в небезпечні для серця та судин ліпідні сполуки, тому з цими фруктами слід чинити так само, як із картоплею – зовсім виключати їх із раціону не треба, просто стежте за кількістю.

Волоські горіхи

З волоськими горіхами ситуація неоднозначна: вони містять і корисні, і шкідливі для крові речовини. Дубильні речовини, на які багаті горіхи, провокують загусання крові, а омега-3 жирні кислоти, яких у них не менше, навпаки, покращують кровотік та зміцнюють стінки судин. Щоб не відчувати на собі шкоди волоських горіхів, до їхньої кількості в раціоні слід ставитися уважно – не більше 2-4 штук на добу.

 

Цукор

Звичайний білий цукор, який можна знайти у складі майже всіх готових продуктів – від солодощів та випічки до знежиреної молочної продукції та напівфабрикатів – провокує різкі стрибки глюкози в крові, через що підвищується вироблення шкідливих ліпідних сполук, кров згущується та підвищується ризик розвитку тромбозу. Краще від білого цукру повністю відмовитися.

 

Петрушка

Петрушка – один із найкорисніших видів зелені. Вона багата на важливі для організму речовини. Однак захоплюватися її вживанням все ж таки не варто: через рекордний вміст вітаміну К вона може стати причиною згущення крові. Особливо уважно до неї слід ставитися людям із підвищеним артеріальним тиском.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Доведеться заплатити не лише за нові будинки і квартири, а й за старі: за несплату податку – штраф

Які штрафи загрожують українцям у вересні і хто має платити.

06/05/2024 11:27
  • Новини

Українцям безкоштовно видають продуктові набори: куди звертатись для отримання

Благодійна організація надає нову гуманітарну допомогу. Як зареєструватися.

06/05/2024 09:36
  • Новини
  • Різне

Окупанти атакували енергетичні об’єкти в одній із областей — зведення на 6 травня

Росія вночі атакувала Україну безпілотниками. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрати у живій…

06/05/2024 08:26
  • Новини

У ПриватБанку звернулися до власників пенсійних карток із заявою — що потрібно зробити

Як уникнути затримки пенсійних виплат власникам карток "ПриватБанку".

06/05/2024 07:53
  • Новини
  • Різне

Свята та народні прикмети 6 травня – що не можна робити у Світлий понеділок

6 травня в Україні святкують День піхоти Збройних сил України та Міжнародний день без дієт.…

06/05/2024 06:30
  • Новини

Цю закуску варто приготувати: вона розлітається першою зі столу – швидкий та оригінальний рецепт

Кожна господиня завжди у пошуку цікавих та смачних рецептів. Сьогодні розповідаємо, як приготувати закуску, яку…

06/05/2024 05:27