Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо буде з лікарями, які виступають проти вакцинації від COVID-19?

Що буде з лікарями, які виступають проти вакцинації від COVID-19?

Этот материал также доступен на русском языке
Сімейні лікарі, у яких найнижчий відсоток щеплених пацієнтів, можуть понести відповідальність.

Міністерство охорони здоров’я готується застосувати санкції до медиків, які відверто виступають проти вакцинації або неналежно виконують вимоги щодо щеплення населення від Covid-19.

Про це розповів головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

– Справді, не всі сімейні лікарі ефективно пропагують вакцинацію. Це правда, що в деяких сферах є сімейні лікарі, які мають нульові показники вакцинації своїх пацієнтів. Коли ми на це звернули увагу, виникла ініціатива створити дашборди (онлайн доступ до баз даних), щоб ідентифікувати лікарів, які не провадять роботу на належному рівні. Це означає, що лікарі не телефонують своїм декларантам, не інформують про вакцини, не запрошують людей вакцинуватися. Іншими словами, вони не виконують вимог наказу МОЗ №504 про порядок надання первинної медичної допомоги. Наразі ми працюємо над інформаційною просвітницькою роботою для лікарів, – зазначив Кузін.

До особливо злісних медиків-антивакцинаторів застосовуватимуть санкції.

– Основна санкція, яка може бути – це припинення контракту НСЗУ з таким медичним працівником через порушення ним порядку надання первинної медичної допомоги, – наголосив Ігор Кузін.

Нагадаємо, що 17 листопада 2019 називають датою початку пандемії COVID-19 – захворювання, яке викликає новий тип коронавірусу SARS-CoV-2. Першим зараженим коронавірусом був 55-річний житель провінції Хубей, який звернувся із відповідними симптомами до лікаря 17 листопада.

Сьогодні рівно два роки, як увесь світ бореться з пандемією.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні