Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ "Дії" з'явилася нова послуга: прописка доступна власникам паспортів-книжок

У “Дії” з’явилася нова послуга: прописка доступна власникам паспортів-книжок

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд розширив перелік послуг, які можна оформити в «Дії» не виходячи з дому. Наразі українцям буде доступна послуга реєстрації місця проживання через електронний сервіс державних послуг.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд затвердив з одноденним доопрацюванням експериментальний проект, який дозволить здійснювати прописку в електронній формі за допомогою порталу “Дія” для тих українців, які мають паспорт у формі книжечки.

Така послуга вже доступна для тих, хто має паспорт у формі ID-картки. Окрім реєстрації на порталі, також можна буде знятися з місця реєстрації. Так, прописку можна буде підтвердити відомостями з е-паспорта та е-витягом з “Дії”.

А для призовників, військовозобов’язаних та резервістів при зміні місця проживання передбачили можливість отримати номер запису в ЄДР через “Дію”.

Скасувати хочуть і старий штамп у паспорті, натомість державу цікавитиме лише ваше фактичне місце проживання. Для цього потрібно заповнити заявку, яку можна знайти у розділі “Зміна місця проживання”. А після цього власник житла має підтвердити його та дозволити зареєструватися в житлі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні