Вважається, що страву придумано за часів Наполеона III шеф-кухарем паризького ресторану Адольфом Дюглере в XIX столітті. А назвали його в честь знаменитої куртизанки Другої Імперії (період царювання у Франції імператора Наполеона ІІІ) Анни Деліон.
Головні інгредієнти страви
Для приготування страви нам будуть потрібні: крупна картопля – 1 кг, масло вершкове – 130 г, зелень, сіль та чорний перець – за смаком.
Картоплю почистити і нарізати тонкими кружальцями. Форму для запікання добре змастити вершковим маслом. Потім викласти картопляні кружечки у форму. Кожен картопляний шар посолити, поперчити і змастити розтопленим маслом. Поставити форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Готову картоплю перевернути на плоске блюдо і посипати дрібно нарізаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати топлене диво-масло власноруч.
Читайте також: