П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниCOVID-сертифікат у “Дії” можна отримати без вакцинації

COVID-сертифікат у “Дії” можна отримати без вакцинації

Этот материал также доступен на русском языке
Невакциновані жителі України, які перехворіли на коронавірус, з 8 листопада можуть отримати цифровий COVID-сертифікат про одужання в "Дії".

Таким чином, громадяни без вакцинації нарівні з вакцинованими матимуть право без обмежень працювати, відвідувати розважальні центри, ресторани та пересуватися у “жовтій” та “червоній” зонах епідемічної небезпеки.

Хто зможе отримати СOVID-сертифікат

Сертифікат про одужання формуватиметься тільки для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 з моменту запуску нового сертифікату, і діятиме лише протягом 90 днів.

У МОЗ зазначили, що якщо діагноз COVID-19 був встановлений до появи нового типу сертифікату, тобто у 2020 році або раніше у 2021 році, і після отримання позитивного ПЛР-тесту хворі не зверталися до сімейного лікаря, то стягнути сертифікат про одужання вони не зможуть.

Дані про хворого на коронавірус мають бути занесені до електронної системи здоров’я. Це обов’язкова умова отримання нового сертифікату.

У Міністерстві цифрової інформації зазначили, що довідку зможуть згенерувати всі, хто одужав за останні 90 днів (включно з 8 листопада). Втім, у МОЗ стверджують, що довідку про одужання можуть отримати лише ті, хто одужав вже після запуску сертифікату в “Дії”. Остаточні деталі у МОЗ узгоджують.

СOVID-сертифікат про одужання буде двох видів:
  • внутрішній – для використання всередині країни в умовах “жовтого” та “червоного” рівнів карантину;
  • міжнародний – для перетинання кордону 45 країн, що входять до Довірчої мережі Е-здоров’я ЄС (з урахуванням вимог, які встановлюються кожною країною світу).

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні