Найкраще зберігається болгарський перець у льоху в дерев’яних ящиках. Головна умова для хорошої лежкості – це вологість повітря близько 80-90% та температура 0-2 градуси.
Можна облаштувати сховище на утепленому балконі. Перед закладанням овочів у тару кожен перчик потрібно обгорнути щільним папером. У такому вигляді перець зберігатиметься близько чотирьох місяців.
Ще можна помістити плоди в поліетиленові прозорі пакети з отворами. Якщо який-небудь плід почне псуватися, його легко виявити і видалити.
Багато перцю зберігають у ящиках, пересипаючи плоди чистим річковим піском. Беруть добре просушений ящик – не важливо, дерев’яний чи поліетиленовий, – на дно якого стелять газету або цупкий папір. Туди поміщають плоди, пересипаючи шарами піску. При такому способі зберігання доречно не мити перець перед закладанням, а просто очистити його від видимих забруднень. Якщо прожарити пісок, то період зберігання буде довшим.
Читайте також: