Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПерерахунок пенсій у 2021 році: одним пенсіонерам 400 гривень, а іншим –...

Перерахунок пенсій у 2021 році: одним пенсіонерам 400 гривень, а іншим – 23 тисячі гривень

Этот материал также доступен на русском языке
2021 року пенсія українського судді збільшилася на 23 тисячі гривень і зараз становить 91,2 тисячі гривень. Водночас середню пенсію по країні цього року вдалося підвищити лише на 400 гривень і зараз вона становить лише 3915 грн. Чому такі різні пенсійні виплати?

Справді, судді отримують найвищі пенсії, а все тому, що виплати для них розраховуються зовсім по-іншому і безпосередньо залежать від того, яку зарплату нині отримують молодші колеги.
Саме завдяки перерахунку суддівських зарплат пенсіонери цієї професії й здобули таке істотне підвищення. Пенсія судді на заслуженому відпочинку, згідно з українським законодавством, дорівнює 80% від актуальної зарплати працівника, який обіймає аналогічну посаду.
Для суддів-пенсіонерів немає жодних обмежень, які можуть стримувати зростання їхнього доходу.
Натомість українські пенсіонери інших професій не можуть отримувати понад 10 прожиткових мінімумів. Тобто максимальна пенсія для них становить трохи більше ніж 18 тисяч гривень.
Формула розрахунку пенсії для більшості українських пенсіонерів така: середня заробітна плата в країні за останні 3 роки множиться на відношення середньої зарплати до власної, на стаж та на 1%. З таких розрахунків можна зробити висновок, що навіть пропрацювавши офіційно 80 років, жоден українець не зможе претендувати на пенсію, рівну суддівській.

Читайте також:

Джерело: gsminfo.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні