Приготування
Зробіть на баклажанах кілька проколів зубочисткою або ножем. Викладіть їх на лист, застелений пергаментом, або на ґрати. Запікайте при температурі 190 градусів 40–50 хвилин, довше чи не так довго залежно від розміру. Потім відріжте плодоніжки, зробіть поздовжні надрізи і злегка розкрийте баклажани. Викладіть овочі розрізом донизу в друшляк, придавіть вантажем і повністю остудіть. Баклажани можна покласти в пакети або контейнери або обгорнути кожен харчовою плівкою. Попередньо підморожувати їх не потрібно.
Порада
Якщо заморозити смажені баклажани в морозилці, нарізавши їх кубиками, потім їх можна буде використовувати для приготування соте, знизивши кількість олії, що використовується у страві. Втім, і посмажені кружальцями стануть у пригоді, — можна буде готувати овочеві канапе.