П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниШтрафуватимуть за відсутність COVID-сертифікатів не лише перевізників, а й пасажирів

Штрафуватимуть за відсутність COVID-сертифікатів не лише перевізників, а й пасажирів

Этот материал также доступен на русском языке
Кабмін переклав відповідальність за наявність документа про щеплення або негативний тест на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, за винятком легкових автомобілів, із перевізників на пасажирів.

Відповідні зміни до Постанови №1236 було внесено під час засідання Кабінету Міністрів.

Кого торкнуться зміни

Зміни передбачають, що під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів. Стосуються правила як регулярних, так і нерегулярних перевезень в міжобласному і міжнародному сполученнях. Ця норма не поширюється на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більша п’ятьох (без урахування дітей до 14 років). Водночас дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

У залізничному та авіатранспорті нічого не змінюється

При перевезеннях у залізничному і авіатранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник. Як і раніше, норма про наявність документа про щеплення або негативного результату тестування не поширюється на неповнолітніх.

Штраф від 17 до 34 тисяч гривень

Відсутність документа про щеплення або негативний тест у пасажира тягне за собою відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 тисяч до 34 тисяч гривень.

Читайте також:

Джерело: moz.gov.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні