Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаВпроваджуються нові платіжки на комунальні послуги: що зміниться

Впроваджуються нові платіжки на комунальні послуги: що зміниться

Этот материал также доступен на русском языке
За законом про енергоефективність, ухваленим 21 жовтня 2021 року, буде змінено формат платіжки за комунальні послуги.

Нові платіжки за комунальні послуги матимуть інформацію про рівень енергоефективності. Це передбачено відповідним законом (№4507).

Міністерство енергетики вважає, що такі платіжки допоможуть запровадити інструменти держпідтримки у сфері енергоефективності.

Що буде в нових платіжках?

– Платіжка міститиме докладну інформацію щодо споживання, зокрема, порівняння поточних показників з минулорічними, доступних енергоефективних програм, якості послуг із постачання природного газу та електричної енергії, – розповіла заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна.

Саме підвищення енергоефективності дозволить заощадити кошти громадян та скоротити споживання ресурсів, що зрештою допоможе запобігти кліматичним змінам.

Головне завдання – підвищення енергоефективності

У цілому нині закон створює основи для підвищення енергоефективності бюджетної сфери та промисловості. Зокрема, великі підприємства муситимуть впровадити систему енергоменеджменту або раз на чотири роки проводити енергоаудит. А органи державної влади та місцевого самоврядування мають купувати виключно енергоефективні обладнання та приміщення.

Читайте також:

Джерело: ubr.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні