Експерти провели дегустацію вершкового масла під назвою “Селянське” від семи різних українських виробників. Продукт оцінювали за критеріями смаку, консистенції і запаху.
Згідно ДСТУ, залежно від масової частки жиру вершкове масло може бути “Екстра” (від 80% до 85% жиру); “Селянське” (від 72,5% до 79,9%); “Бутербродне” (від 61,5% до 72,4%). Багато хто вважає, що чим менша жирність масла, тим воно гірше. Технологи запевняють, що це не так.
У вершкового масла смак має бути чистим, добре вираженим вершковим, з присмаком пастеризації.
Згідно з результатами, перше місце посіло масло з Канева – 4,28 бала, друге місце – “Молоко” (4,10 бала), третє – Roshen (3,58), четверте місце — “Яготинське”. Найменша кількість балів у масел “Селянське” і “Ферма”.
Канівський маслосирзавод належить компанії “Клуб сиру”, і на його потужностях виробляється продукція для однойменної торгової марки. Вершкове масло Канівського маслосирзаводу єдине з відібраних зразків містить у складі підсирні вершки, збивані з молочної сироватки, яка залишається від виробництва сиру.
Читайте також:
Джерело: vesti.ua
Противник, використовуючи перевагу в кількості особового складу, продовжує атакувати наші позиції. Українські захисники завдають ворогу…
Експерти очікують на виникнення дефіциту пального в країні. Розповідаємо в цьому матеріалі про фактори, які…
Ефективність народного засобу перевірена роками, тому помідорне бадилля давно цінується досвідченими дачниками. Розповідаємо в цьому…
Цей пиріг має дуже ніжну текстуру, він вологий і в міру солодкий. Випічка добре смакує…
Під час керування автомобілем потрібно дотримуватися встановлених правил, адже інакше доведеться не тільки наражати себе…
Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця і для сезону загалом, вказують на прогнозовані…