П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаПрикарпатський виноградар назвав сорт, який цьогоріч був найврожайнішим

Прикарпатський виноградар назвав сорт, який цьогоріч був найврожайнішим

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен виноградар шукає сорти, які будуть давати гарні врожаї, не дивлячись на погодні умови. Одним з таких є Нептун – кишмишний сорт.

Оси виноград не пошкоджують

Він належить до ранньо-середніх сортів, з періодом дозрівання 115-125 днів з моменту розпускання бруньок. Грона вагою 300-500 г, а окремі екземпляри можуть заважити і 1 кг.

Ягода білого кольору, але коли сонце освітлює кущ майже увесь світловий день, набуває жовтуватої засмаги, а накопичення цукру сягає 15-16%. Вага ягоди 5-7 г при довжині 25 мм. Завдяки міцній шкірці оси цей виноград не пошкоджують, він їм просто не по зубах.

Нептун стійкий проти хвороб

Cмак фруктовий, дуже незвичний і приємний, нагадує стиглий абрикос, або cолодкий аґрус з кислинкою.

Кущі даного сорту характеризуються середньою силою росту. Врожайність у Нептуна висока, але для отримання якісних ягід потрібне нормування. Ягоди не тріскаються навіть після частих злив. Вони міцно тримаються в ґроні до самісіньких морозів і можуть бути приємним сюрпризом на новорічному столі.

Ще однією особливістю Нептуна є підвищена стійкість проти грибних хвороб, а також висока морозостійкість до -28 градусів, що дозволяє вирощувати цей сорт без укриття на зиму за умови садіння в місцях, захищених від сильних вітрів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про лікувальні властивості виноградного листя.

Богдан ІВАНІЧОК.

м. Івано-Франківськ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні