Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВчені назвали продукти, які не можна зберігати у пластиковому посуді

Вчені назвали продукти, які не можна зберігати у пластиковому посуді

Этот материал также доступен на русском языке
Експерти з'ясували, що деякі продукти, що їх люди зазвичай поміщають у пластиковий посуд, не переносять контакту з пластиком.

Найшкідливіше, що може статися, – втратиться смак.

Дослідники відзначили, що особливий ризик для здоров’я людини становлять продукти, які поклали у пластикову тару гарячими.

Доведено: гаряча страва гріє посудину, після чого хімічні речовини, які є в складі пластикового контейнера, переходять у їжу. Інакше кажучи, коли ви скуштуєте страву після того як вона охолоне, в ній уже з’являться нові інгредієнти, які містилися в тарі з пластику.

Варто задуматися, наскільки корисна така їжа.

Експерти рекомендують: за умови що альтернативи немає, перш ніж відправляти продукти в контейнер, дочекайтеся зниження їх температури до рівня кімнатної.

Ще одне правило, якого вчені настійно рекомендують дотримуватися тим, хто не бажає розлучитися зі здоров’ям заздалегідь, – не можна зберігати у пластиковому посуді свіжі яйця та страви, що містять їх у своєму складі.

Результатом зберігання яєць у пластиковому контейнері може стати активне розмноження хвороботворних бактерій. Серед «найзнаменитіших» – кишкова паличка і сальмонела.

Не любить пластик і вся родина молочних продуктів. Вони псуються набагато швидше в такому посуді.

Для тих, хто бере їжу на роботу з дому, контейнер є незамінний. Тому якщо людина не може відмовитися від пластику, то після транспортування слід перекладати їжу в посуд з іншого матеріалу. Адже пластик не лише отруює, а й псує смак, наприклад, битків, знищуючи їхні корисні властивості. Те саме він робить і з овочами, і з салатами з них. Пластик вступає в реакцію з кислотами, і продукти псуються.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні