Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін ухвалив нові обмеження для проїзду в громадському транспорті

Кабмін ухвалив нові обмеження для проїзду в громадському транспорті

Этот материал также доступен на русском языке
У понеділок, 11 жовтня, для «жовтої», «помаранчевої» та «червоної» зон адаптивного карантину Кабінет Міністрів України призначив суворіші правила пасажирських перевезень.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

З четверга 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів будуть дозволені за наявності у водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів підтвердження відсутності коронавірусу.

– Наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їхню COVID-безпеку, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нові правила торкнуться регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів в автомобільному транспорті на автобусних маршрутах, авіаційному та залізничному транспорті міжобласного сполучення. Міських і внутрішньообласних перевезень правила не торкнуться.

Які документи потрібні

Перевезення між областями дозволять, якщо будуть такі документи:

документ про повний курс вакцинації або документ про отримання однієї дози вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від коронавірусу однією дозою однодозової вакцини або двома дозами двухдозовой вакцини, які дозволені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для використання в надзвичайних ситуаціях;

негативний результат ПЛР-тесту або підтвердження одужання людини після коронавірусу (підтвердження в додатку «Дія»);

негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, який діє 72 години.

«Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака і пасажирів зазначених документів несе перевізник», – підсумували в Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні