Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧим зручний новий тарифний план "Нафтогазу"?

Чим зручний новий тарифний план “Нафтогазу”?

Этот материал также доступен на русском языке
З жовтня «Нафтогаз» запропонував споживачам новий тарифний план «Комфортний сезон». Він передбачає новий порядок плати за газ.

Якщо всі інші побутові споживачі компанії будуть оплачувати газ як зазвичай, то абоненти, що перейшли на «Комфортний сезон», платитимуть щомісяця однакові суми. І так протягом семи місяців – доки триватиме опалювальний сезон.

Зазвичай опалювальний сезон триває шість місяців: з середини жовтня до середини квітня. Однак для зручності розрахунків тариф «Комфортний сезон» буде діяти сім повних місяців: з 1 жовтня по 30 квітня.

Як розраховується плата за газ?

Ілюстративне фото

Розмір щомісячного платежу тарифного плану «Комфортний сезон» визначається виходячи з обсягу споживання газу за попередній опалювальний сезон. Береться сумарне споживання газу конкретним домогосподарством у минулому опалювальному сезоні (з 1 жовтня 2020 року по 30 квітня 2021 року), яке ділиться на сім. В результаті отримують орієнтовний місячний обсяг споживання газу в опалювальний сезон. Цей обсяг множать на тариф 7,96 і отримують щомісячний розмір плати за газ.

По завершенні опалювального сезону буде зроблено перерахунок споживання газу згідно з показниками лічильника. Якщо виявиться, що в новому опалювальному сезоні було спожито більше газу, то різницю доведеться сплатити додатково. Якщо ж, навпаки, виявиться, що газу спожили менше, то переплату зарахують на наступні місяці.

У «Нафтогазі» вважають, що тариф «Комфортний сезон» буде найзручнішим для власників приватних будинків з газовим опаленням.

Раніше опубліковано: Кому за газ доведеться платити вдвічі більше?

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні