В умовах міської квартири часник можна тримати у скляних банках. Їх ретельно миють і добре просушують, а потім закладають цілі головки або зубки. Банки не закривають кришками і ставлять у сухе затемнене місце.
Можна пересипати часник у банках сіллю, яка буде поглинати вологу. Можна зберігати в холодильнику протягом двох-трьох місяців. Довше часник там не пролежить у зв’язку з підвищеною вологістю. Псуванню зубків запобіжить сіль або цибулиння, якими пересипають головки. Тару з часником краще розмістити на дверцятах холодильника.
Зберігають в холодильнику і часник, залитий олією. Для цього зубки чистять і щільно укладають у стерилізовані банки. Потім заливають їх олією так, щоб вона повністю покрила часник, і щільно закривають кришкою. Термін зберігання такої заготовки – близько трьох місяців. Часник не втрачає своїх властивостей, а олія-консервант набуває приємного аромату і присмаку і може бути використана для приготування салатів, соусів і супів.
Читайте також:
Відомий виробник назвав найкращі сорти капусти для заквашування
Чому не всі мають право на вихід на пенсію після дослідження пенсійного віку та на…
7 травня в Україні відзначають Всесвітній день боротьби із астмою. Вшановують пам'ять мученика Акакія та…
Є страви, які родом з дитинства, їх готували наші мами, бабусі, але зараз ці рецепти…
Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…
Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…
7 травня очікуються дощі на Вінниччині, у західних та північних областях, на решті території країни…