Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНародний синоптик зробив прогноз на жовтень і листопад: чи буде тепло

Народний синоптик зробив прогноз на жовтень і листопад: чи буде тепло

Этот материал также доступен на русском языке
Народний синоптик Леонід Горбань розповів, яку погоду варто чекати в жовтні і листопаді 2021 року, коли буде «бабине літо» і перші відчутні морози.

Про це він розповів в інтерв’ю Сегодня.

Погода в жовтні: потепління і морози

«Бабине літо» порадує теплом українців в середині жовтня, але не варто розслаблятися, оскільки на зміну потеплінню прийдуть дощі і навіть нічні морози. Ближче до середини місяця температура вдень становитиме +20 градусів. Холодні дощі очікуються після Дня захисника України, а в північних і східних областях будуть нічні заморозки.

Після 25 жовтня північний циклон принесе в Україну відчутні морози – кілька ночей температура повітря може бути до -7 градусів. В останні жовтневі дні трохи потеплішає, і температура підніметься до + 8 … + 10 градусів.

У листопаді – дощі зі снігом

У перших числах листопада очікуються холодні дощі, які змінять дощі зі снігом.

До 10 листопада у всіх регіонах України, крім південних, будуть спостерігатися нічні морози, а температура вдень очікується близько нуля.

Перший сніг Леонід Горбань прогнозує в середині місяця, але через плюсову температуру він швидко розтане. Другий сніг, який може затриматися до календарної зими, синоптик чекає 24-25 листопада.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні