Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи вмієте ви солити оселедець?

Чи вмієте ви солити оселедець?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб поласувати смачним солоним оселедцем, не конче купувати вже готовий до вживання продукт у магазині.

Засолити рибу можна і в домашніх умовах. Тим більше що домашній оселедець набагато смачніший, ніж магазинний.

Основні правила засолювання

1. Для засолювання в домашніх умовах потрібно придбати охолоджений оселедець. Не рекомендується для цього купувати рибу без голови та плавників. Як правило, їх відрізають, щоб приховати псування або несвіжість риби.

2. Морожену рибу для засолювання не потрібно розморожувати в мікрохвильовій печі або в теплій воді. Розморожування має бути природним. Для цього рибу потрібно викласти на тарілку і поставити в холодильник. Тримати, аж поки вона геть відтане.

3. Для засолювання оселедця не рекомендується використовувати йодовану або надто дрібну сіль. Йодована сіль спотворить смак, а дрібною сіллю можна пересолити рибу.

Як посолити рибу цілком і без води?

Для цього будуть потрібні інгредієнти: один оселедець, столова ложка солі, чайна ложка цукру і половина чайної ложки меленого чорного перцю.

Рибу слід промити. При бажанні відрізати голову і видалити нутрощі. Далі змішати сіль, цукор і перець. Натерти отриманою сумішшю рибину і загорнути її в харчову плівку або герметично запакувати в поліетиленовий пакет. Покласти на тарілку і зберігати в холодильнику дві доби. Потім можна подавати до столу. 

Раніше повідомлялося: Гнізда зі спагеті з фаршем

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні