Вівторок, 19 Жовтня, 2021
ГоловнаДозвілляЄвген Клопотенко нагородив учасницю конкурсу «Борщу охота»

Євген Клопотенко нагородив учасницю конкурсу «Борщу охота»

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно завершився конкурс, який проводила редакція «Одесской жизни» спільно з газетами «На пенсії» та «Пенсійна телепрограма», на найкращий рецепт головної української національної страви.

Переможців було визначено і призи вже вирушили до своїх володарів.

Кому дістався спеціальний приз конкурсу «Борщу охота!» від шеф-повара Євгена Клопотенка?

Чотири місяці ми приймали листи з рецептами наших учасників, публікували їх на сайті та в газетах. За цей час нам прислали десятки рецептів борщу з різних куточків України: з Черкаської, Вінницької, Сумської, Київської, Луганської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської і, звичайно, Одеської областей.

Спеціально для нашого проекту свої унікальні рецепти борщу представили знамениті українські кухарі, ресторатори, телеведучі – Руслан Сенічкін, Сава Лібкін.

Євген Клопотенко назвав ім’я свого переможця. Ним стала Олена Яковлець із міста Конотоп Сумської області, читачка газети «Пенсійна телепрограма». Вона отримує набір з двох книг з рецептами «Спокуса їжею» і «Спокуса їжею з українським смаком». Обидві книги написав Євген Клопотенко, і прийдуть вони до переможниці з його автографом.

«Бабусин борщ із карасиками та грушею» від Олени Яковлець (м. Конотоп Сумської області)

 

Інгредієнти: 3-4 літри води і сік помідорів: буряк – белий, цукровий; півсклянки квасолі; цибулина, сухі гриби, карасі – 7-8 штук; сухі груші-лимонки – 7-8 штук; картопля – 4-5 штук.

Приготування

  • Поставити варити квасолю. Буряк трохи обсмажити на соняшниковій олії, додати цибулю. Коли обсмажиться, додати варитися до квасолі.
  • Вимочити сухі гриби. Підсмажити ледь-ледь.
  • Окремо посмажити карасики. Також окремо підсмажити картоплю.
  • Коли буряк майже готовий, покласти сухі груші-лимонки. Проварити півгодини, потім додати гриби, підсмажену картоплю і 2 картоплини цілі. Коли вони зварилися, їх потрібно вийняти і подавити в пюре. Потім додати назад у каструлю. Також покласти туди карасики.
  • Посолити, поперчити, додати томат. Потім проварити ще хвилин 5-7 і вимкнути вогонь.
  • Коли охолоне, цей борщ іще смачніший, ніж гарячий.

Раніше опубліковано: «Одесская жизнь»: переможці конкурсу «Борщу охота!»

Нове на сайті