За органічною технологією аграрії вирощують величезні ребристі тонкошкірі томати вагою по 1,2 кг кожен.
Кілограм таких помідорів коштує 3,8 євро.
– Цього року ми вирощуємо близько 14 тис. рослин, використовуючи методи органічного землеробства. Погода нам допомогла, і помідори здорові, з високим значенням Брікс і насиченим червоним кольором. Вони продаються на ринку приблизно по 3,80 євро за кілограм, – сказав Ґабрієле Колла, президент асоціації.
Рослини вирощують з опорами, і кожен кущ дає 2-3 помідори, які можуть сягати 1,2 кг вагою. Томат призначений для споживання у свіжому вигляді і для переробки на соус. Цей сорт томатів почали вирощувати в Пармі 150 років тому.
Але в 1950-х роках він втратив популярність, скоріш за все, через тонку шкірку, яка робила плоди вразливими при збиранні, транспортуванні та зберіганні. У 2017 році сорт почав своє друге життя.
Джерело: agronews.ua