- Груша поліпшує настрій, знімає нервову напругу, прискорене серцебиття, а також сприяє перетравлюванню їжі.
- Груша виводить з організму важкі метали і токсини. В її плодах містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, що можуть підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, виконувати протизапальні функції і навіть боротися з депресією.
- Сухі та свіжі груші використовують у дієтах при цукровому діабеті, циститі, ожирінні, ниркових захворюваннях.
- Відвари з груш, а також грушевий сік, застосовують при підвищеній температурі тіла для втамування спраги. Їх же застосовують як сечогінний засіб, тому пити грушеві напої корисно при каменях у нирках.
- Груша славиться своїми зміцнюючими властивостями. Але такі властивості найбільше виражені у дикорослих груш.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому шкідлива гречка.
Джерело: ranok.ictv.ua/ua