Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія31 серпня - ікони Божої Матері «Всецариця»

31 серпня – ікони Божої Матері «Всецариця»

Этот материал также доступен на русском языке
31 серпня православні вшановують ікону Божої Матері «Всецариця», через яку багатьом стражденним від онкологічних хвороб було подано чудесну допомогу та зцілення.

Чудотворний образ Богородиці «Всецариця» (грец. «Пантанасса») перебуває на Святій Горі Афон у Греції в соборному храмі Ватопедської обителі, ліворуч від царської брами. Ця ікона, невелика за розмірами, написана в XVII столітті і, за переказами, була благословенням відомого на Афоні старця Йосипа Ісихаста своїм учням.

На образі зображено Богородицю в багряному вбранні, що сидить на царському троні. На Її руках Богонемовля з сувоєм у лівій руці і з благословляючою правицею. Правою рукою Богородиця показує на Сина як на Спасителя всіх людей. На задньому плані – два ангели, які з благоговінням осіняють крилами Пречисту Діву.

Ця святиня славиться в усьому світі як благодатна цілителька онкологічних захворювань. Навіть її назва говорить про те, що для Господа немає нічого неможливого – і з Його ласки може зникнути найстрашніша недуга. Перед реліквією схиляються всі християни, просячи зцілення від хвороб, залежностей, травм та інших фізичних проблем.

yantar.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні