За словами представника з розвитку овочевих культур компанії «Байєр» – кандидата біологічних наук Віктора Васіна, в гонитві за врожаєм фермери часто накачують цибулю водою і азотом, що призводить до низької щільності цибулин і, як наслідок, до низки негараздів. Надто соковита продукція травмується під час механізованого збирання, транспортування, сортування та фасування. При зберіганні вона помітно втрачає вологу і псується, причому незалежно від способу зберігання – як у насипу товстим шаром до 5 м, так і в контейнерах.
Цибуля, яку вирощують для зберігання, має бути достатньої щільності. Це досягається завдяки дотриманню агротехніки. Також не можна перетримувати цибулю в полі, оскільки це може стимулювати проростання коренів, сприяти утворенню в цибулині стимуляторів росту, зменшувати лежкість, провокувати втрату лусочок, ураження грибковими захворюваннями.
Джерело: Аgrotimes.ua
Кожен садівник знає, як складно боротися із шкідниками у плодовому саду. Але є один хитрий…
13 травня очікується дощ у центральних, східних, місцями західних областях України.
Якої сили геомагнітні хвилювання чекатиме цього дня?
Пройдіть черговий тест на деменцію, порівняйте зі своїми попередніми результатами під час вирішення візуальних головоломок.
Упродовж тижня енергії планет принесуть чимало вдалих збігів обставин. Будуйте нові плани та сміливо рухайтеся…
Час від часу кожна господиня стикається з подібною ситуацією: гора випраної білизни чекає на дошці,…