Вівторок, 21 Вересня, 2021
ГоловнаДачаДозрівання інжиру на Закарпатті почалося на три тижні пізніше

Дозрівання інжиру на Закарпатті почалося на три тижні пізніше

Холодна весна і дощі вплинули на дозрівання інжиру на Закарпатті. Цього року збирання плодів почалося на три тижні пізніше.

– Попри те, що на календарі вже друга половина літа, в Ужгороді лише зараз дозрівають плоди інжиру, який  зазвичай дозріває наприкінці червня – на початку липня. Причиною стала аномальна погода, яка уповільнила визрівання всіх сільськогосподарських рослин, – повідомили в Закарпатському обласному центрі гідрометеорології. Згідно зі спостереженнями авіаметеорологічної станції Ужгорода, сума ефективних температур від початку вегетаційного періоду в Ужгороді станом на другу декаду липня склала 1308⁰С, що значительно нижче середніх багаторічних показників. Для порівняння, 2018 року ця сума складала 1539⁰С.

Джерело: Кurkul.com

Нове на сайті