П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУ Вінницькій області зібрали найкрупнішу жимолость у світі

У Вінницькій області зібрали найкрупнішу жимолость у світі

Этот материал также доступен на русском языке
Таких крупних плодів жимолості в Україні ще не збирали. Велетенські ягоди одержали у ТОВ «ФруТек» у Вінницькій області на новому сорті канадської селекції Бореал Б’юті. Вага самої ягоди склала рекордні 6,57 г.

За інформацією селекціонера сорту Роберта Борса, в умовах провінції Саскачеван, Канада (де виведено Бореал Б’юті), середня вага ягоди цього сорту – 2,6 г, а вага окремих плодів может сягати 3,7 г. Селекціонер був вражений результатом, який вдалося одержати в Україні.

У «ФруТек» відзначають, що сорт Бореал Б’юті вирізняється не лише розміром плодів і формою ягоди (завдяки якій він, до речі, здобув свою назву), цей сорт також є найурожайнішим.

Так, на третій рік після саджання, яке проводилося дворічними саджанцями восени 2018 року, цього року вдалося домогтися середньої урожайності 3,5 кг з куща, що відповідає 12 т/га.

– Як правило, жимолость виходить на повну продуктивність на 5-6-й рік після саджання, тому цілком імовірно, що урожайність Бореал Б’юті з кожним наступним роком іще й надалі зростатиме, – передбачають у «ФруТек».

Нагадаємо: раніше ми розповідали, що в Запорізькій області виростили найкрупнішу черешню.

Джерело: Аgronews.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні