П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаДо Одеської області прилетіли бойові турухтани

До Одеської області прилетіли бойові турухтани

Этот материал также доступен на русском языке
У Національному природному парку «Тузлівські лимани» в Одеській області з'явилися бойові турухтани з тундри. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив працівник заповідника Іван Русев.

За словами Івана Русева, зазвичай ці птахи прилітають до заповідника на початку липня, але цього року прилетіли раніше.

«Першими летять на зимівлю самці, а невдовзі за ними самки і молоді птахи. Вони відлітають зазвичай невеликими групами від 5 до 30 особин, але іноді утворюють великі зграї. За добу вони здатні пролетіти відстань до 300 кілометрів», – написав Русев.

Ареал проживання цих птахів – від Великої Британії, Північної Європи через Сибір до узбережжя Охотського моря і Берингової протоки. Турухтани гніздяться на вологих луках, розташованих біля малих водойм, на прісноводних і торф’яних болотах. Особливо їх приваблюють ділянки північноєвропейської та азійської тундри, розташовані в дельтах мілководних річок, і вересові пустки.

В Африці місця зимівлі розташовані на Середземноморському узбережжі і на південь від пустелі Сахара. Деякі сибірські популяції здійснюють тривалі міграції до тропічних регіонів Західної Африки, пролітаючи туди й назад по 30 тисяч кілометрів.

Раніше ми розповідали, що на пляжі в Одеській області оселилися дикі звірі.

Джерело: Аgronews.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні