Ці помідори незвичайні не лише за кольором, але й за смаком – вони в міру солодкі, з кислинкою. Сорт досить примхливий. Овочі вирощують у теплицях, щотижня підстригають листя, поливають спеціальною водною сумішшю, не додають жодних хімікатів. Своєю формою фіолетові томати скидаються на чері, їхня вага – 30 грамів. За словами вчених, такі томати містять чимало вітаміну С й антиоксиданти, які у природі є лише в ожині та чорниці. Вони зміцнюють імунітет, є хорошою профілактикою онкологічних і серцево-судинних захворювань. А ще їх можна додавати в раціон людям, які хочуть позбутися зайвих кілограмів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні з’явився рослинний стейк.
Джерело: Аgronews.ua