Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаНазвано “найнездоровіший” овоч

Названо “найнездоровіший” овоч

Этот материал также доступен на русском языке
При правильному харчуванні овочі мають становити основу нашого раціону, бо містять необхідні для організму вітаміни, речовини і мікроелементи. Але не всі овочі однаково корисні.

За словами нутриціолога Тамари Крамченикової, картопля до переліку корисних не входить, бо вважається “найнездоровішим” серед інших овочів.

Виявляється, цей продукт, який ми вживаємо найчастіше, завдає шкоди здоров’ю за будь-яких способів готування. Тамара Крамченикова зазначила, що вся справа в низькій харчовій цінності картоплі та в тому, що вона виводить з організму рідину. В результаті порушується водний баланс, а це погано позначається на рівні цукру в крові. Але навіть незважаючи на це вводити картоплю до раціону діабетиків не рекомендується.

Також експертка зазначила, що в картоплі багато крохмалю, який розпадається до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам кілька зайвих кілограмів.

А ще в бульбах може міститися небезпечний токсин – соланін. Його висока концентрація спостерігається, як правило, в пророслих, позеленілих бульбах. Отруєння може викликати нудоту, блювоту, болі в череві та порушення шлунково-кишкового тракту.

Джерело: Аgronews.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні