П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПринесе листоноша пенсію чи не принесе?

Принесе листоноша пенсію чи не принесе?

Этот материал также доступен на русском языке
Раніше ми публікували інформацію про те, що згідно з постановою урядуз 1 вересня пенсію можна буде одержати лише через банки. Додому пенсію принесуть лише маломобільним громадянам і пенсіонерам віком від 80 років.

Через кілька днів після цього рішення Кабміну прем’єр-міністр заявив, що примусово переводити людей на банківські картки не будуть. «Перехід на отримання пенсій з готівкової на карткову форму має відбуватися поступово і реалізовуватися як право людей, а не обов’язок», – сказав тоді Денис Шмигаль.

Потім з’явилася нова заява прем’єр-міністра: «Укрпошта» далі доставлятиме пенсію лише до тих регіонів країни, де з об’єктивних причин не можна перевести пенсіонерів на отримання виплат через банки. При цьому прем’єр каже, що переведення на картки буде: «Ми продовжуємо стратегію, яку було розпочато в державі, – пенсія на картки. Етапність така: великі міста, міста з населенням 100 тисяч осіб і більше. У тих містах, де густота не дозволяє мати банківський відділок або банкомат, пенсію привозитимуть поштою, як і було».

У Пенсійному фонді, своєю чергою, заявили, що згідно з планами уряду частину пенсіонерів – клієнтів «Укрпошти» примусово переведуть на обслуговування до банків з 1 вересня 2021 року. Одержувач виплат може самостійно вибрати фінустанову. Тим, хто не зробить цього, автоматично відкриють поточні рахунки в «Ощадбанку».

ВІД РЕДАКЦІЇ. Квапитися і переводити пенсію до банку чи не квапитися і отримувати пенсію на пошті? Цим питанням зараз переймаються кілька мільйонів пенсіонерів. Ми б радили не квапитися. Сподіваємося, що постанову уряду, яка зобов’язує отримувати пенсію в банку, буде скориговано.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні