Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонери можуть отримати 100%-ву знижку на оплату житлово-комунальних послуг: умови

Пенсіонери можуть отримати 100%-ву знижку на оплату житлово-комунальних послуг: умови

Этот материал также доступен на русском языке
Українські пенсіонери можуть претендувати не лише на субсидію, а й на пільги на оплату комуналки. Причому пільгу отримуватиме набагато вигідніше. Адже є можливість взагалі не сплачувати за послуги житлово-комунального господарства.

На які комунальні послуги можна отримати пільги?

Пільги з оплати:

  • житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (у тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивезення побутових відходів);
  • палива та зрідженого газу.

Головна умова для надання пільг

Громадяни України зможуть розраховувати на пільги, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика з розрахунку на одну особу за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році це 3760 грн).

Пільга призначається на 12 місяців із місяця, коли таке право виникає.

100%-ву знижка на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу надається пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, фахівцями із захисту рослин, працівниками сільській місцевості та селищах міського типу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто з українців втратив право на субсидію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні