Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВиплату допомоги від Червоного Хреста в Україні зупинено: чи отримають гроші ті,...

Виплату допомоги від Червоного Хреста в Україні зупинено: чи отримають гроші ті, хто вже подав заяви

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінветеранів повідомили, що Червоний Хрест завершив перший етап прийому заяв та виплати допомоги для цієї категорії громадян.

Українцям припинили виплачувати допомогу від Червоного Хреста. Йдеться про виплати для ветеранів, які мають інвалідність 1 та 2 групи через війну. Вони мали отримати від благодійної організації по 16 тисяч гривень, пише today.ua.

Про те, що виплати призупинено, стало відомо із повідомлення Мінветеранів.

У Мінветеранів повідомили, що Червоний Хрест завершив перший етап прийому заяв та виплати допомоги для цієї категорії громадян. Благодійна організація вже отримала 10 тисяч заяв на допомогу. Тепер знадобиться певний час для верифікації одержувачів, а також нарахування та вдосконалення механізму виплати допомоги.

“Можливість подання заяв в електронній формі тимчасово припиняється для проведення моніторингу якості надання послуги, завершення процесу виплати коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів”, – пише прес-служба Мінветеранів.

Що відомо про розмір та механізм виплати цієї допомоги?

Сумарний розмір допомоги складає 16 тисяч гривень. Вона виплачується рівними частинами протягом 4 місяців – по 4000 гривень щомісяця.

Червоний Хрест розпочав прийом заяв від ветеранів з інвалідністю 1 та 2 групи лише 16 лютого. Проте вже через 12 днів, 28 лютого, заявки перестали приймати. У самій благодійній організації кажуть, що прийом заяв не зупинено, а лише припинено на якийсь час, оскільки благодійникам потрібно розібратися для початку з тими 10 тисячами заяв, які вже подано ветеранами.

Отже, благодійну програму не припинено, а лише на якийсь час призупинено Незабаром розпочнеться її другий етап, у ході якого мають намір прийняти ще 15 тисяч заявок.

“Якщо ви не встигли подати заяву – не засмучуйтесь! Незабаром розпочнеться другий етап оформлення заяв для наступних 15 тисяч заявників! Дізнайтеся заздалегідь міжнародний номер свого банківського рахунку (IBAN) та оформіть електронний підпис”, – йдеться у повідомленні.

Тобто тайм-аутом, який взяв Червоний Хрест, радять скористатися і самим претендентам на допомогу. Вони можуть заздалегідь зібрати всі необхідні відомості, щоб негайно подати заяву, як тільки прийом буде відкрито знову.

Крім того, претендентам на допомогу нагадують, що заяви найкраще подавати особисто, щоб не передавати свої фінансові реквізити третім особам.

Раніше ми розповідали, що українським сім’ям обіцяють допомогу у розмірі до 33 тисячі гривень від Норвезької ради у справах біженців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні