Ключові тези:
- Баклажани по-грузинськи — це пікантна та ароматна заготовка на зиму, насичена смаком часнику, гострого та солодкого перцю, зелені та спецій.
- Овочі швидко обробляються і тушкуються із заливкою, завдяки чому баклажани зберігають форму, смак і просочуються ароматною заправкою, що підходить для зберігання в банках.
Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.
Закуска ідеально підходить як до повсякденної вечері, так і до святкового столу. Закатавши баклажани по-грузинськи на зиму, ви подаруєте собі та близьким смак літа у кожній ложці.
Інгредієнти для закуски на зиму “Баклажани по-грузинськи”
- баклажани – 1,5 кг
- сіль – 1 ст. л.
- олія – 70 – 80 г
Для заправки:
- помідори – 0,5 кг
- перець солодкий – 0,5 кг
- перець гострий – 1/2 шт.
- часник – 1 головка
- сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- коріандр – 1 ч. л.
- паприка – 1 ч. л.
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
- петрушка – 30 г
- кінза – 30 г
- оцет 9% – 50 мл
Приготування найсмачніших баклажанів на зиму
- Баклажани миємо, відрізаємо краї з двох боків. Нарізаємо кільцями до 5-7 мм завтовшки. Відправляємо нарізані баклажани в глибоку миску та засипаємо 1 ст. ложкою солі. Даємо постояти 20-25 хвилин, баклажани пустять сік і разом з ним піде гіркота.
- У цей час помити помідори, солодкий перець, гіркий перець. Звільнити перець від насіння та перекрутити овочі на м’ясорубці.
- Часник очищаємо та подрібнюємо. Зелень також треба подрібнити.
- Баклажани віджимаємо від вологи і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи золотистого кольору.
- В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, паприку, коріандр та мелені овочі з часником та зеленню, перемішуємо та ставимо на плиту. Даємо закипіти, перемішуємо та проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Вливаємо оцет, потім додаємо баклажани, легко перемішуємо, щоб вони не перетворилися на кашу і проварюємо 2-3 хвилини після закипання.
- Відразу ж розкладаємо баклажани в стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути. Прибираємо у прохолодне місце для зберігання
З цієї кількості овочів має вийти 4 півлітрові баночки баклажанів по-грузинськи.
Вас також можуть зацікавити новини: