Новини

Баклажани по-грузинськи на зиму – ніколи не набридають: готуйте одразу кілька порцій

Ключові тези:

  • Баклажани по-грузинськи — це пікантна та ароматна заготовка на зиму, насичена смаком часнику, гострого та солодкого перцю, зелені та спецій.
  • Овочі швидко обробляються і тушкуються із заливкою, завдяки чому баклажани зберігають форму, смак і просочуються ароматною заправкою, що підходить для зберігання в банках.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Закуска ідеально підходить як до повсякденної вечері, так і до святкового столу. Закатавши баклажани по-грузинськи на зиму, ви подаруєте собі та близьким смак літа у кожній ложці.

Інгредієнти для закуски на зиму “Баклажани по-грузинськи”

  • баклажани – 1,5 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія – 70 – 80 г

Для заправки:

  • помідори – 0,5 кг
  • перець солодкий – 0,5 кг
  • перець гострий – 1/2 шт.
  • часник – 1 головка
  • сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • коріандр – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • петрушка – 30 г
  • кінза – 30 г
  • оцет 9% – 50 мл

 

Приготування найсмачніших баклажанів на зиму

  1. Баклажани миємо, відрізаємо краї з двох боків. Нарізаємо кільцями до 5-7 мм завтовшки. Відправляємо нарізані баклажани в глибоку миску та засипаємо 1 ст. ложкою солі. Даємо постояти 20-25 хвилин, баклажани пустять сік і разом з ним піде гіркота.
  2. У цей час помити помідори, солодкий перець, гіркий перець. Звільнити перець від насіння та перекрутити овочі на м’ясорубці.
  3. Часник очищаємо та подрібнюємо. Зелень також треба подрібнити.
  4. Баклажани віджимаємо від вологи і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи золотистого кольору.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, паприку, коріандр та мелені овочі з часником та зеленню, перемішуємо та ставимо на плиту. Даємо закипіти, перемішуємо та проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Вливаємо оцет, потім додаємо баклажани, легко перемішуємо, щоб вони не перетворилися на кашу і проварюємо 2-3 хвилини після закипання.
  6. Відразу ж розкладаємо баклажани в стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути. Прибираємо у прохолодне місце для зберігання

З цієї кількості овочів має вийти 4 півлітрові баночки баклажанів по-грузинськи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Карітас надаватиме грошову допомогу протягом шести місяців: як отримати виплати

Частина українців можуть подати заявку на отримання грошової допомоги від відомої організації. Як це зробити.

08/08/2025 15:58
  • Новини

Ніколи не зберігайте картоплю поруч із цим овочем – вона швидко зіпсується і втратить смакові якості

Картоплю – не дарма в Україні називають другим хлібом. ЇЇ смажать, варять, печуть і додають…

08/08/2025 14:53
  • Новини

Пенсія українця зі стажем 31 рік – який розмір виплат

Українець, який має 31 рік страхового стажу, зможе оформити пенсію у 63 роки. Розрахувати приблизний…

08/08/2025 12:26
  • Новини

Ще одна категорія українців отримає пільги, статус і додаткові щомісячні виплати – що відомо

Про нововведення заявили у Мінсоцполітики, де зараз розробляють підзаконні акти для надання особливого статусу, пільг…

08/08/2025 11:39
  • Новини

Нафтогаз звернувся до споживачів, у яких встановлені газові плити: ось що треба зробити

Якщо ви не хочете переплачувати за газ, то варто слідкувати за станом газового обладнання і…

08/08/2025 10:32
  • Новини

Мобілізація після 60 років: кого із пенсіонерів можуть відправити на фронт та на які посади

Громадяни України віком від 60 до 70 років тепер можуть добровільно приєднатися до лав Збройних…

08/08/2025 09:28