Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.
На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.
Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.

Інгредієнти для приготування закуски з портулаку
- Свіжий портулак – 1,5 кг
- Часник – 5 зубчиків
- Яблучний оцет – 3-5 столові ложки
- Сіль — до смаку, приблизно 0,5 столової ложки
Приготування
- Промийте портулак під прохолодною водою. Видаліть товсті та грубі стебла, щоб зберегти тільки ніжне листя та тонкі стебла. Такий підхід забезпечить найкращий смак та текстуру готової страви.
- Закип’ятіть воду в глибокій каструлі, додайте близько половини солі для насиченого смаку. Опустіть великі стебла портулаку та варіть їх протягом 3-4 хвилин. Після цього додайте тонші частини рослини, що залишилися, і продовжуйте варити ще 3 хвилини. Готовий портулак акуратно відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
- Дрібно наріжте 5 зубчиків часнику. У мисці з’єднайте часник з сіллю, що залишилася, і оцтом. Добре перемішайте, щоб вийшла насичена та ароматна заправка.
- Викладіть портулак, що охолонув, у глибоку миску, додайте підготовлену заправку і акуратно перемішайте. Дайте страві настоятися у холодильнику мінімум на 2 години. За цей час портулак просочиться ароматами, стане більш м’яким та насиченим до смаку.
Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.
Читайте також: