П’ятниця, 13 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачна страва з бур'яну, що росте на кожному городі: всі проситимуть...

Неймовірно смачна страва з бур’яну, що росте на кожному городі: всі проситимуть рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Цей бур'ян можна зустріти на багатьох городах, але тільки одиниці знають про його користь для нашого організму. Та й страви з цього бур'яну виходять надзвичайно смачними.

Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.

На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.

Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.

Інгредієнти для приготування закуски з портулаку

  • Свіжий портулак – 1,5 кг
  • Часник – 5 зубчиків
  • Яблучний оцет – 3-5 столові ложки
  • Сіль — до смаку, приблизно 0,5 столової ложки

Приготування

  1. Промийте портулак під прохолодною водою. Видаліть товсті та грубі стебла, щоб зберегти тільки ніжне листя та тонкі стебла. Такий підхід забезпечить найкращий смак та текстуру готової страви.
  2. Закип’ятіть воду в глибокій каструлі, додайте близько половини солі для насиченого смаку. Опустіть великі стебла портулаку та варіть їх протягом 3-4 хвилин. Після цього додайте тонші частини рослини, що залишилися, і продовжуйте варити ще 3 хвилини. Готовий портулак акуратно відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
  3. Дрібно наріжте 5 зубчиків часнику. У мисці з’єднайте часник з сіллю, що залишилася, і оцтом. Добре перемішайте, щоб вийшла насичена та ароматна заправка.
  4. Викладіть портулак, що охолонув, у глибоку миску, додайте підготовлену заправку і акуратно перемішайте. Дайте страві настоятися у холодильнику мінімум на 2 години. За цей час портулак просочиться ароматами, стане більш м’яким та насиченим до смаку.

Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні