1. Якісний імбир при зламі соковитий, злегка хрумтить і виділяє сильний аромат.
2. Свіжий корінь має золотистий колір і блискучу поверхню.
3. Якщо від імбиру пахне вогкістю або ви помітили цвіль у місцях з’єднання відростків, від покупки краще відмовитися.
4. Свіжий корінь твердий і гладкий. Старий імбир легко впізнати за горбистою поверхнею, потовщеннями і вічками, схожими на картопляні.
5. Що більший корінь і більше в нього відгалужень, то вища концентрація ефірних олій і корисних речовин.
Зберігають імбир у холодильнику. Загорнутий у плівку, імбир зберігає властивості до 3 тижнів. Шкірку зрізають тільки перед використанням. При кімнатній температурі він залишається свіжим не більше 10 днів.
Щоб вироби з тіста не просочувалися жиром, слід смажити на сильному вогні, додавши в олію трохи оцту.
Корисні поради є ще й тут:
Сушіння випраної білизни в умовах квартири завжди залишається питанням, яке потребує спеціального вирішення. Кожна господиня…
В останні роки в Україні спостерігаються досить теплі та м'які зими, які спричиняють поширення небезпечного…
5 лютого над північним сходом України крутитиметься маломасштабний циклон, він зумовить сніг на Сумщині, Полтавщині…
Нові МФО в Україні стають дедалі популярнішими серед позичальників із кількох причин, про які буде…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Гавкаючий кашель у дітей – досить поширений симптом. Якщо кашель після застуди не минає довше…