Пропонуємо вам чудовий рецепт, до речі, такі сирники ще можна і заморозити.
Раніше ми розповідали, що додати в сирники – господині назвали секретний компонент.
Інгредієнти:
- Сир — 500 грамів;
- Яйце — 1 штука;
- Щіпка солі;
- Цукор – 1-2 ст. ложки;
- Борошно або манка – 2-3 ст. ложки;
- Ванільний цукор — за бажанням.
Приготування:
- Візьміть сир, найкраще підійде сир із жирністю близько 5%. У мисці з’єднайте його з яйцем, додайте щіпку солі, 1 столову ложку цукру і 2-3 столові ложки борошна. Якщо хочете, додайте трохи ванільного цукру для яскравості смаку. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до отримання однорідної маси – для цього можна скористатися міксером.
- Тепер приступимо до формування сирників. Спочатку скачайте з тіста невеликі кульки, потім злегка притисніть їх у долонях і викладіть на плоску тарілку, присипану мукою. Обвалюйте вироби в борошні з обох боків, надаючи їм акуратні краї. Це допоможе сирникам зберегти гарну форму під час смаження.
- Коли всі сирники підготовлені, можна переходити до обсмажування. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Потім викладайте сирники і смажте їх до золотистої скоринки приблизно по півтори хвилини з кожного боку.
Сирники відмінно поєднуються зі згущеним молоком або варенням. Смачного!
Читайте також: