Пісна вертута з гарбузом
Інгредієнти
Борошно — 500 грамів, вода тепла — 200 мілілітрів, олія — 100 мілілітрів, сіль — 1 щіпка, сода — 1 щіпка, оцет — 1 чайна ложка, гарбуз — 1 кілограм, цукор — 5-6 столових ложок.
Приготування
- Борошно просіяти. У борошно додати сіль, олію (50 грамів) і гашену оцтом соду.
- Влити теплу воду, перемішати ложкою, замісити м’яке тісто. Накрити рушником, залишити на 20 хвилин.
- Очистити гарбуз, натерти на великій тертці, віджати сік.
- Тісто поділити на 4-5 частин.
- Взяти частину тіста, підсипаючи борошно, розкотити тонкий корж.
- Змастити корж олією.
- Тонким шаром посипати корж гарбузом, зверху посипати цукром за смаком.
- Згорнути корж з начинкою в рулет, краї ретельно защипнути.
- Так само зробити з рештою вертут із гарбузом.
- Увімкнути духовку, деко змастити олією. На деко викласти вертуту, зверху її також змастити олією.
- Деко з вертутою поставити в розігріту духовку на середню полицю. Випікати вертуту з гарбузом при температурі 190-200 градусів до золотистості, близько 40 хвилин.
Читайте також: