Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦієї помилки припускається кожен другий: що не можна виливати в раковину, інакше...

Цієї помилки припускається кожен другий: що не можна виливати в раковину, інакше “потрапите” на гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Сантехніки кажуть, що звичка виливати у раковину цю речовину є у багатьох господинь. У кожному помешканні бодай зрідка це роблять. Але якщо ви будете знати, наскільки шкідливо це для стоку – більше ніколи так не робитимете.

Йдеться про олію, розтоплені масло або жир. Пригадайте, коли ви востаннє мили сковорідку після смаження на великій кількості олії, куди ви потім її вилили? Навіть жири у рідкому стані у трубах застигають і висихають, тим самим з часом утворюючи складні засмічення.

Раніше ми розповідали, яке засіб допоможе раковині та ванній блищати чистотою.

Досвідчені господині перед тим, як мити посуд з залишками жиру, витирають його паперовою серветкою. Якщо олії багато – знадобиться більше серветок, які потім підуть у смітник.  Адже миючі засоби для посуду не врятують труби від засмічення. Якщо ж разом із жиром до стоків потрапляють дрібні залишки їжі – це значно підвищує ризик.

Сантехніки дають дієві поради, як вберегти і чистити стічні труби, щоб не допустити їх блокування.

Використовуйте дрібну сітку для раковини

Якщо ваша раковина не обладнана спеціальною дрібною сіткою, що перешкоджає попаданню залишків їжі до труб, придбайте її додатково. Цей простий фільтр врятує від ситуацій, коли ненавмисно у раковину можна вилити зайве.

Очищайте посуд перед миттям

Візьміть собі за звичку очищати посуд від залишків їжі перед миттям. У смітник повинне іти все, що можна зішкребати з тарілки чи каструлі. Навіть залишки чайної заварки, а особливо, кавова гуща, не повинні змиватися в труби.

Сода та оцет врятують від засмічення

Якщо помітили, що вода повільно стікає в раковині, можете самостійно провести найпростіше і, водночас, найефективніше очищення зливу та труб. Знадобиться пів пачки харчової соди і один літр столового оцту. Насипайте соду порціями і проливайте її оцтом. Сода має здатність розчиняти жир, а під час реакції з оцтом, бульбашки виштовхують його та інші забруднення. На завершення вилийте 3-5 літрів окропу. Таку чистку можна проводити і в профілактичних цілях.

Вона також буде корисною, якщо ви надовго їдете з дому, або, навпаки, повернулися після тривалої відсутності. Адже залишки їжі та жиру в цей час особливо інтенсивно застигають і висихають, міцно кріплячись до стінок труб.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні