Середа, 3 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно користуватися гелем для прання – запам'ятайте ці правила, інакше зіпсуєте...

Як правильно користуватися гелем для прання – запам’ятайте ці правила, інакше зіпсуєте свою машину

Этот материал также доступен на русском языке
Рідкі засоби для прання чинять більш делікатну дію на одяг. Тому при правильному їх використанні ваші речі служитимуть вам довше. Наші поради допоможуть вам досягти найкращого результату.

Раніше ми розповідали, як правильно прати руками.

Гель проти жирних плям

Гелі краще, ніж порошки вимивають жирні плями. Все тому, що в їх складі міститься більше ензимів. Це речовини, які успішно розкладають органічні забруднення. Тому віддавайте перевагу гелям над сипучими порошками, коли треба відіпрати масну пляму, заношений комірець чи манжет, а також плями поту. При сильному забруднені, можна нанести гель тонким шаром безпосередньо на проблемне місце, у такому вигляді речі покласти у барабан.

Ефект, як від кондиціонера

Досвідчені господині не додають кондиціонер, коли перуть одяг гелем. Адже цей засіб глибоко проникає у тканини, але при цьому не ушкоджує їх. Після прання одяг буде м’яким і матиме легкий приємний аромат, як після використання кондиціонера.

Куди заливати гель: у відсік або барабан

Для відповіді на це питання, найперше прочитайте уважно інструкцію до своєї пральної машини. У переважній більшості випадків, там буде зазначено, що пральний засіб слід засипати або заливати у спеціальний відсік. Однак, якщо щодо порошку тут виникає менше питань, то гель має особливу консистенцію. Рідкий миючий засіб не потребує великої кількості води для розчинення. Тому може цілком працювати, коли його залити на сухий одяг у пральній машині.

Єдиний виняток – відтерміноване прання. Якщо ви закладаєте речі і миючі засоби для прання завчасно, то гель обов’язково слід наливати у відсік. Інакше через тривалий прямий контакт із сухим одягом, він може залишити пляму, яку не вдасться вивести.

Скільки використовувати гелю, щоб випрати речі

Радимо покладатися на інструкцію до прального засобу. Якщо ви не впевнені в мірці, то краще використати гелю менше, ніж більше. Також, якщо при пранні помічаєте значну кількість піни, це означає, що об’єм прального засобу також варто зменшити. В середньому рекомендується використовувати 70-150 мл гелю, залежно від типу засобу, кількості речей для прання і їх ступеню забрудненості. Проте більшість господинь зізнаються, що наливають засобу на третину менше, ніж пропонує виробник.

Чи підходить гель для ручного прання

Іноді виникає ситуація, коли потрібно терміново випрати одну річ, але ви не хочете заради неї запускати цикл пральної машини. Або є дуже забруднений одяг, який не варто класти в пральну машину, щоб не пошкодити її. Ви також можете мати одяг, який не можна прати в машині-автомат. Чи можна для ручного прання використовувати гель? Наша відповідь: так, можна!

У порівнянні з сипучим порошком для машин автомат, гель значно краще розчиняється у воді. Це його головна перевага. Тому сміливо додайте трохи рідкого засобу, коли перете руками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні