Вівторок, 27 Лютого, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗабуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху

Забуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху

Этот материал также доступен на русском языке
Що готували наші пращури років 100 тому? Багато рецептів української кухні ми забули, а дарма. Пропонуємо вам приготувати деякі з них.

Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.

Горохляники

Оладки з гороху або так звані горохляники – українська страва, яка була дуже популярною до 50-х років минулого століття.

Якщо у вас залишився із зими горох і ви не знаєте, що з нього робити, рекомендуємо приготувати горохляники. І запаси використаєте, і родину смачненьким нагодуєте.

Інгредієнти

Горошок (свіжий або заморожений) – 2 склянки, яйце – 1 штука, борошно або панірувальні сухарі – 2 столові ложки, листя м’яти – 2 столові ложки, сіль, перець.

Як готувати?

  • Горошок відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.
  • Якщо немає зеленого горошку, можна використати звичайний горох, але варити його доведеться довше.
  • Готовий горошок подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку.
  • Додайте яйце, дрібно нарізане листя м’яти, борошно та сухарі.
  • Посолити, поперчити і добре перемішати.
  • З маси, що вийшла, сформуйте невеликі котлети і обсмажте на сковороді.

Подавайте зі сметаною або йогуртом.

Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні