Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому не можна розбивати яйце об край посуду: багато хто навіть не...

Чому не можна розбивати яйце об край посуду: багато хто навіть не здогадується

Этот материал также доступен на русском языке
Перед тим, як щось приготувати з яєць, їх потрібно розбити, за винятком варіння. Але часто багато господинь припускаються серйозної помилки.

Більшість із нас розбивають яйця об край посуду, будь то сковорідка для омлету або миска для пирога чи бісквіту. Але так чинити не варто.

Щодо сковороди, то таким чином забруднюються її краї. Білок під час смаження прилипає до посуду, потім доводиться його шкребти і відтирати, що призводить до пошкоджень поверхні сковороди.

Але найважливіший момент – це те, що сирі яйця можуть містити патогенні бактерії – сальмонеллу, які призводять до тяжкого захворювання – сальмонельозу. Тому, коли ми розбиваємо яйця на будь-яку поверхню, можуть летіти бризки. А це не надто безпечно. Також, розбиваючи яйце об край посуду, у блюдо можуть потрапити шматочки шкаралупи.

Який спосіб розбивання яєць найкращий? Досвідчені кухарі б’ють яйця одне про одного. Таким чином можна максимально уникнути бризок та шкаралупи. І пам’ятайте найголовніше, що за будь-якого розбиття яєць їх потрібно помити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо досвідчені господині трясуть яйця перед варінням.

Нове на сайті