Ніжний, розсипчастий сметанний пиріг з яблуками та бананом з’їдається відразу, ледве встигає охолонути

Сметанний пиріг з яблуками та бананом

Тісто для пирога – найпростіше, на основі яєць, цукру, сметани та борошна. Щоб пиріг був пишним, не забудьте додати розпушувач.

Інгредієнти

Сметана жирністю 15% – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 70 г, сіль – щіпка, розпушувач – 2 чайні ложки, цукор – 100 г + 2-3 столові ложки, ванільний цукор – 1,5 чайної ложки, борошно – 500 г + трохи для посипання, картопляний крохмаль – 3 столові ложки, кисло-солодкі яблука – 5–6 шт., вода – 50 мл, банан – 1 шт., цукрова пудра – 2 столові ложки.

Як готувати

  • Збийте вінчиком сметану, яйця, розтоплене масло, сіль, розпушувач, 100 г цукру та ванільний цукор. Додайте борошно і 2 столові ложки крохмалю і перемішайте.

  • Посипте стіл борошном, викладіть туди тісто і вимісіть його. Воно має вийти дуже м’яким і злегка липнути до рук. Оберніть масу харчової плівкою і приберіть у холодильник на 15–20 хвилин.

  • Очистіть яблука і наріжте великими кубиками. Викладіть їх у сковороду, додайте 2–3 столові ложки цукру та воду. Тушкуйте під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Зніміть з вогню і злегка остудіть.

  • Відріжте 2/3 охолодженого тіста. Розкотіть круглим пластом і розподіліть його по дну і бортиках форми діаметром 26 см.

  • Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука та нарізаний кружальцями банан. Розкотіть третину тіста, що залишилося, тонким пластом, наріжте смужками і викладіть їх плетінкою на начинку.

  • Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг має підрум’янитися.

  • Остудіть його у формі, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Читайте також: Повітряний і дуже ароматний: печемо бісквітний рулет всього за 15 хвилин

Новое на сайте

  • Новини

Парламент продовжить воєнний стан і мобілізацію до листопада: шістнадцяте рішення поспіль

На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…

06/07/2025 13:36
  • Новини

Кислий сир – не вирок: ідеальна запіканка з «проблемного» продукту

Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…

06/07/2025 11:58
  • Новини

Пенсії як привілеї: чому кожен п’ятий українець отримує особливі виплати

В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…

06/07/2025 10:59
  • Новини

Новий урожай українських кавунів вже у продажу: чому дорого і що буде далі

Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…

06/07/2025 09:54
  • Статті

Посилка з міною: як херсонець урятував себе від вірної смерті

Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…

06/07/2025 08:59
  • Статті

Як повернути пенсію, якщо не пройшли ідентифікацію вчасно

Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…

06/07/2025 07:47