Ніжний, розсипчастий сметанний пиріг з яблуками та бананом з’їдається відразу, ледве встигає охолонути

Сметанний пиріг з яблуками та бананом

Тісто для пирога – найпростіше, на основі яєць, цукру, сметани та борошна. Щоб пиріг був пишним, не забудьте додати розпушувач.

Інгредієнти

Сметана жирністю 15% – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 70 г, сіль – щіпка, розпушувач – 2 чайні ложки, цукор – 100 г + 2-3 столові ложки, ванільний цукор – 1,5 чайної ложки, борошно – 500 г + трохи для посипання, картопляний крохмаль – 3 столові ложки, кисло-солодкі яблука – 5–6 шт., вода – 50 мл, банан – 1 шт., цукрова пудра – 2 столові ложки.

Як готувати

  • Збийте вінчиком сметану, яйця, розтоплене масло, сіль, розпушувач, 100 г цукру та ванільний цукор. Додайте борошно і 2 столові ложки крохмалю і перемішайте.

  • Посипте стіл борошном, викладіть туди тісто і вимісіть його. Воно має вийти дуже м’яким і злегка липнути до рук. Оберніть масу харчової плівкою і приберіть у холодильник на 15–20 хвилин.

  • Очистіть яблука і наріжте великими кубиками. Викладіть їх у сковороду, додайте 2–3 столові ложки цукру та воду. Тушкуйте під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Зніміть з вогню і злегка остудіть.

  • Відріжте 2/3 охолодженого тіста. Розкотіть круглим пластом і розподіліть його по дну і бортиках форми діаметром 26 см.

  • Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука та нарізаний кружальцями банан. Розкотіть третину тіста, що залишилося, тонким пластом, наріжте смужками і викладіть їх плетінкою на начинку.

  • Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг має підрум’янитися.

  • Остудіть його у формі, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Читайте також: Повітряний і дуже ароматний: печемо бісквітний рулет всього за 15 хвилин

Новое на сайте

  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20
  • Новини

Дешеві чи дорогі макарони: як вибрати якісну пасту без переплати

Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.

04/10/2025 16:10