Тісто для пирога – найпростіше, на основі яєць, цукру, сметани та борошна. Щоб пиріг був пишним, не забудьте додати розпушувач.
Сметана жирністю 15% – 200 г, яйця – 2 шт., вершкове масло – 70 г, сіль – щіпка, розпушувач – 2 чайні ложки, цукор – 100 г + 2-3 столові ложки, ванільний цукор – 1,5 чайної ложки, борошно – 500 г + трохи для посипання, картопляний крохмаль – 3 столові ложки, кисло-солодкі яблука – 5–6 шт., вода – 50 мл, банан – 1 шт., цукрова пудра – 2 столові ложки.
Збийте вінчиком сметану, яйця, розтоплене масло, сіль, розпушувач, 100 г цукру та ванільний цукор. Додайте борошно і 2 столові ложки крохмалю і перемішайте.
Посипте стіл борошном, викладіть туди тісто і вимісіть його. Воно має вийти дуже м’яким і злегка липнути до рук. Оберніть масу харчової плівкою і приберіть у холодильник на 15–20 хвилин.
Очистіть яблука і наріжте великими кубиками. Викладіть їх у сковороду, додайте 2–3 столові ложки цукру та воду. Тушкуйте під кришкою на середньому вогні, помішуючи, поки не випарується рідина. Зніміть з вогню і злегка остудіть.
Відріжте 2/3 охолодженого тіста. Розкотіть круглим пластом і розподіліть його по дну і бортиках форми діаметром 26 см.
Посипте тісто крохмалем, зверху викладіть яблука та нарізаний кружальцями банан. Розкотіть третину тіста, що залишилося, тонким пластом, наріжте смужками і викладіть їх плетінкою на начинку.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Пиріг має підрум’янитися.
Остудіть його у формі, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.
Читайте також: Повітряний і дуже ароматний: печемо бісквітний рулет всього за 15 хвилин
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада…